Temario elaborado segundo RD 109/2010
Certificado individual de acreditación solicitado polas autoridades sanitarias, válido para calqueira actividade onde se manipulen alimentos
Prezo: 12€
Modalidade: Teleformación | Horas: 10h | Días: 7
SOLICITA XA A TÚA PRAZAO obxectivo xeral deste curso é facilitar o coñecemento das normas de hixiene alimentaria no traballo cotián de todas aquelas persoas que pola súa actividade laboral teñan contacto directo ou indirecto cos alimentos durante a súa preparación, fabricacion, transformación, elaboración, envasado, almacenamento, transporte, venda, suministro e servizo.
A partires do 26 de agosto de 2003, coa entrada en vigor do Decreto 290/2003, desaparece o documento "carné de manipulador" (emitido pola Consellería de Sanitade), pero non desaparece a necesidade e a obriga da formación e hixiene dos alimentos. Actualmente, expidese o certificado individual de acreditación, por parte da empresa ou dun centro de formación.
Segundo a normativa Europea e Nacional, nos Regulamento (CE) 852/2004 e 882/2004 e Real decreto 109/2010, do 5 de febreiro, e Nacional, tódolos/as manipuladores/as de alimentos teñen que posuír formación en Hixiene Alimentaria. Polo tanto, se existe contacto directo co alimento, tes que posuír dita formación.
Se obtiveches o carné antes do 2013, recoméndase a renovación do mesmo. As empresas teñen a obriga de asegurar a correcta formación dos seus traballadores. Para renovalo tes que seguir os mesmos pasos que se o obtiveras por primeira vez.
Este certificado é válido se na túa actividad laboral entras en contacto con produtos destinados á alimentación, sexa cal sexa a fase: preparación, transformación, elaboración, fabricación, envasado, almacenamento, transporte, distribución, venda, suministro e servizo.
Toda a formación impartirase na modalidade de teleformación.
O prezo é de 12 €.
Para o bo aproveitamento dos cursos é conveniente estar previamente familiarizado co manexo básico dun ordenador.
Requisitos técnicos:
A continuación, indícase como proceder para facer efectiva a matrícula do curso:
Prezo: 12 €